Op een biologische veehouderijbedrijf worden vanaf dag één in de omschakeling alle dieren biologisch gehouden en vindt de teelt van veevoer ook op biologische wijze plaats. Dit houdt in de praktijk in dat een veehouder eerst zijn grond omschakelt. Daarna kan pas worden begonnen met de omschakeling van de dieren. De dieren krijgen onder meer een uitloop of weidegang zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten.
Wilt u biologisch gaan telen? Dan moet u eerst uw percelen omschakelen.
Lees meerEen dier is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende biologische regelgeving.
Lees meerIeder bedrijf dat biologische levensmiddelen en diervoeders vervaardigt/ produceert moet hiervoor zijn gecertificeerd.
Lees meerIeder bedrijf dat biologische levensmiddelen, grondstoffen en diervoeders importeert is hiervoor gecertificeerd. Dit geldt zowel voor de feitelijke importeur als degene die de producten fysiek ontvangt (de eerst geadresseerde). Als importeur kunt u natuurlijk ook eerst geadresseerde zijn.
Lees meerIeder bedrijf dat biologische grondstoffen, halffabrikaten of eindproducten opslaat, moet hiervoor gecertificeerd zijn.
Lees meerIeder bedrijf dat biologische producten verhandelt, is hiervoor gecertificeerd. U mag dan ook alleen producten verhandelen van gecertificeerde bio-bedrijven.
Lees meerIeder bedrijf dat via het web aan consumenten bepaalde biologische producten verkoopt moet zich registeren
Lees meer